O informație pentru cei care stau la curte. Există anumite plante care nu ar trebui lăsate să crească într-o curte mica, în fața casei, potrivit capital.ro. Acest lucru se poate datora faptului că sunt specii invasive, care pot dăuna vieții sălbatice locale sau vor pune în pericol alte plante. Mai mult, ele pot cayza probleme structural caselor.
Atunci când planificați ce plante să alegeți pentru curtea din față, acestea sunt cele pe care experții horticultori recomandă să le eviți.
Iedera englezească (Hedera helix)
Iedera englezească se adaptează la aproape orice sol bine drenat, chiar și la solurile sărace în nutrienți. Iderea englezească se află pe lista celor mai invazive plante în mai multe zone și reprezintă o amenințare gravă pentru mediu și creșterea naturală a plantelor. În aceste zone, iedera englezească ar trebui plantată într-un ghiveci și ținută pe terasă, întrucât ghiveciul ajută la împidicarea răspândirii.
Bambus sfânt (Nandina domestica)
Aceasta este o planta invazivă ce aparține de fapt familiei Berberidaceae. Ea este cultivată adesea pentru frunzele ei colorate toamna, dar și oentru florile albe și fructele de pădure roșii strălucitoare. Ea poate afecta plantele native și plantele ornamentale, reducând biodiversitatea.
Rosa multiflora
Dacă vrei trandafiri în curte, aceasta este o specie pe care ar trebui să o eviți. Plantată initial pe medianele autostrăzilor pentru a reduce lumina farurilor, s-a răspândit curând pe marginea drumurilor, ea s-a răspândit curând pe marginea drumurilor, pe pășuni și în multe alte locuri deschise. Un arbust de foioase cu ciorchini de flori albe, urmate de mici fructi roșii, el a fost plantat cândva pentru a încuraja fauna sălbatică. Cu toate acestea, desișurile lui spninoase încâlcite sufocă vegetația nativă.
Arbustul future (Buddleja davidii)
Buddleja davidii mai este cunoscut și sub alte nume commune, precum budelia budleja, floarea fluturii și lilo de vară. Ea este utilizată pe scară largă în toate grădinile lumii deoarece este destul de rezistentă. Florile sale formează ciorchini frumoși de culoare lila sau roz și îi sporesc puterea decorativă. Astfel, arbustul de future sufocă vegetația nativă în locuri însorite și adesea dăunează pereților grădinii prin modul în care prinde rădăcini.
Asclepias (Asclepias syriaca)
Ea este singura planta în care fluturele-monarh, pe cale de dispariție, își depune ouăle. Prin urmare, este una dintre cele mai bune plante pentru o grădină cu fluturi. Chiar și așa, planta se poate răspândi rapid, astfel că nu trebuie lăsată să crească într-o curte mica din față.
Trandafirul lui Sharon (Hibiscus syriacus)
Trandafirul lui Sharon crește mare, până la 4 metri înălțime, astfel că are nevoie de spațiu. Cu toate că nu este clasificată official de către USDA ca planta invazivă, ea este considerate astfel de unii horticultori, datorită capacității de a se răspândi.
Cireșul japonez (Prunus x ‘Snowfozam)
Dincolo de frumusețea naturală, unele specii oferă mai multe sau mai puține beneficia ecologice. Spre deosebire de cireșii nativi, specia Prunus, acești copaci neindigeni oferă un minim support ecologic ca plante polenizatoare sau plante gazdă pentru larve. Mai mult, nu oferă hrană păsărolor și nici structura ramificată de care are nevoie fauna sălbatică pentru un habitat adecvat.
CITEȘTE ȘI: